Mitä ajattelemme

LinkedIn-tili kasvaa yhteisöllisyydestä

Kirjoittanut Hanna Kangasniemi | 11.4.2025

Näin kasvatat organisaatiosi LinkedIn-tilin näkyvyyttä ja samalla verkostoidut teille tärkeiden tahojen kanssa.

LinkedIn on henkilövetoinen asiantuntijamedia, jossa yritysten tai järjestöjen postaukset eivät saa huomiota. Näin moni ajattelee, eikä viitsi nähdä vaivaa yrityksensä tilin kehittämiseen ja keskusteluyhteisön luomiseen sen ymprille. Hanskoja ei kannata heti heittää tantereeseen, sillä X:n käytyä monelle organisaatiolle liian hapokkaaksi, siirtymä LinkedIniin on ollut vilkasta.

LinkedINissä ollaan joko yrityksen bisneksen, organisaation tavoitteiden tai oman uran edistämisen ja verkostoitumisen takia. Tämän takia LinkedIn tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia organisaatioille ja B2B-yrityksille. Se on hyvä alusta bränditietoisuuden kasvattamiseen ja verkostoitumiseen oman alan vaikuttajien, asiantuntijoiden, yritysjohtajien ja päätöksentekijöiden kanssa.

LinkedInissä ei ehkä heti tehdä kauppaa, mutta parhaimmillaan se lisää sitoutumista ja helpottaa siten myös liidien luomista. Se tuo ja luo merkityksellisiä suhteita verkostojen myötä. Se kasvattaa uskottavuutta,  luottamusta ja sitoutumista asiantuntemuksen kautta. Sitten sitä kauppaakin alkaa syntyä.

Pelkkä tilin luonti ja löysä silloin tällöin -postailu ei kuitenkaan tuota tulosta. Tiliä kannattaa lähteä rakentamaan suunnitelmallisesti mutta silti rennolla otteella. Liika poseeraaminen ja omien prenikoiden esitteleminen kun aiheuttaa vain ärsytystä tai huvittuneita hymähdyksiä.

Määrittele tavoitteet ja satsaa laatuun

Tili kannattaa rakentaa kuvia ja esittelyitä myöten huolella, mutta ennen sitä kysykää itseltänne, miksi olisimme LinkedInissä, mitä haluamme saada sillä aikaan? Mitkä ovat ydinviestimme ja kenelle ne kohdistamme? Onko meillä sellaista sanottavaa, joka tuo aidosti arvoa juuri meidän kohderyhmällemme?

Tätä varten kannattaa hieman jumpata luomalla LinkedIn-strategia. Se voi olla hyvin yksinkertainenkin. Pääasia, että sellainen on ja sisällöt mietitään huolella. 

Rakentakaa 2–3 pääviestiä, jotka toistuvat sisällöissänne. Kytkekää nämä myös isompaan, yhteiskunnalliseen kontekstiin. Jos pääviestinne on, että haluatte olla tietyn asian suunnannäyttäjiä ja ykkösasiantuntijoita, mikä tämän asian laajempi merkitys on vaikkapa alallanne, Suomelle tai poliittiselle päätöksenteolle?

Kaikille ei kannata yrittää puhua yhtä aikaa, vaan pitää tiukasti mielessä kohderyhmä, jota tavoittelee. Onko se sitten vaikkapa vaikuttamisviestintää tekevälle järjestölle poliittiset päättäjät tai esimerkiksi apteekkialan tietojärjestelmiä tuottavalle yritykselle apteekkarit?

Yleissääntö, laatu on määrää tehokkaampaa, pitää tässäkin paikkansa. Satsatkaa kohderyhmälle arvoa tuottaviin laadukkaisiin postauksiin. Tyhjänpäiväinen päivitys tai liian geneerinen X asiaa Y:stä ei maksa vaivaa. Tarinat ja inhimillinen tyyli toimivat hyvin, kuten myös tekstit, jotka kannustavat keskusteluun. LinkedInin algoritmit tykkää ja nostaa julkaisuja, joiden äärellä lukija viipyy.

Tee postaaminen helpoksi

Jotta yhteisö alkaa muodostua tilisi yhteyteen, se vaatii säännöllistä ja viikoittaista sisällöntuotantoa. Näin vahvistat kuvaa aktiivisesta ja asiantuntevasta toimijasta. 

Tätä varten kannattaa luoda toistuvat sisältöformaatit esimerkkimalleineen. Ne voivat olla lyhyitä viikkonostoja, ajankohtaiskatsauksia, kiinnostavia sitaatteja, vinkkejä, videoita kentältä tai vaikkapa infografiikkaa. 2–3 postausta viikossa riittää, kunhan ne ovat laadukkaita ja linkittyvät valitsemaanne linjaan. Eri formaatteja kannattaa testata. Esimerkiksi videot toimiva ja ovat yhä nousussa.

Postaukset kannattaa kalenteroida, jotta ne tulee myös tehtyä.

Sitouta postausten tekijät

Koska yritys- ja organisaatiosivut näkyvät heikommin kuin henkilöprofiilit, työntekijät kannattaa sitouttaa tekemiseen. Motivaatiota lisää, jos asiantuntija jakaa juuri omaan osaamiseensa liittyviä sisältöjä, joihin syntyy myös luontevasti saateteksti. Hallituksen jäsenille postaaminen sopii myös luontevasti.

Näkyvyyttä ja yhteisöllisyyttä lisää, kun tägää postauksiin siihen luontaisesti liittyvät yhteistyökumppanit, kollegat ja organisaatiot. Samalla postaus leviää myös heidän verkostoihinsa.

Kannusta ihmisiä tykkäämään, kommentoimaan ja jakamaan postauksia selkeillä kysymyksillä ja näkökulmia sekä mielipiteitä pyytämällä. Jos ja kun saat vastauksia, muista myös tykätä ja kommentoida niitä. 

Jos olette julkaisseet tutkimuksen, voitte kysyä: “Miten tämä vaikuttaa omaan työhösi? Onko sinulla hyviä esimerkkejä? Erään raportin mukaan kysymyksen esittäminen postauksen lopussa voisi lisätä sen sitoutumisastetta jopa 20–40 prosenttia.

Ajankohtaisuus toimii LinkedInissä

LinkedIn on asiantuntijamedia, jossa ihmiset seuraavat aktiivisesti yhteiskunnallista keskustelua ja päätöksentekoa. Siksi myös postaukset, jotka liittyvät ajankohtaisiin puheenaiheisiin, kiinnostavat. Osallistu siis ajankohtaiseen keskusteluun. Linkitä sisältösi trendaaviin aiheisiin. Älä jää odottamaan vaan reagoi silloin kun tapahtuu. Jos pystyt ottamaan kantaa tarjoamalla dataa tai tilastoja aiheeseen liittyen, tee se!

Jos valmisteilla on yrityksesi tai organisaatiosi tulevaisuuteen tärkeitä muutoksia, kerro vaikkapa tapaustarinoin, miten se näkyy teidän tai asiakkaidenne toiminnassa.

Algoritmit arvostavat aitoutta ja vuorovaikutusta

Ketään ei kiinnosta, jos puhuu vain itsestään tai jakaa persoonattomia itsestäänselvyyksiä. LinkedInissäkin algoritmit palkitsevat aitoudesta ja vuorovaikutuksesta. Tämä on entistä tärkeämpää nyt kun AI-botit postaavat ja puuhaavat yhä enemmän somessa. Yhteisö rakentuu ympärillenne, kun ette vain lähetä viestejä vaan myös vastaatte niihin, reagoitte ja jaatte muiden postauksia.

Osallistukaa keskusteluihin myös muiden profiileissa. Kommentoikaa ja nostakaa keskusteluita esiin. Kun teette yhteistyötä jonkun tahon kanssa, julkaiskaa yhteistyöpostauksia. Vastatkaa aina kaikkiin saamiinne kommentteihin. Osoittakaa, että kuuntelette ja välitätte.

Yhteistyöpostaukset asiakkaan tai yhteistyökumppanin kanssa luovat myös uskottavuutta ja kehittävät verkostoja.
LinkedInin algoritmin ymmärtäminen auttaakin siinä, että sisällöt löytävät yleisönsä. Algoritmien salaisuudet ovat tunnetusti kryptisiä, mutta ne toimivat kuin kuraattorit ja palkitsevat sisältöjen näkyvyydestä sitoutumisen ja seuraajien toimien ja sekä suhteen vahvuuden perusteella. 

Tiedossa on, että kommentit nostavat postausta esiin enemmän kuin pelkät tykkäykset.  Parhaiten kommentit toimivat ensimmäisen tunnin sisällä postauksen julkaisusta ja kun ne ovat keskustelevia, eli ei siis pelkkiä peukutuksia tai “olipa hyvä teksti” -kommentteja. 

Hashtagit auttavat näkyvyydessä mutta laatu on niissäkin määrää merkitsevämpi – kolme on riittävä määrä. Sen sijaan linkitys Linkkarin ulkopuoliseen sisältöön ei algoritmejä miellytä. Originaali sisältö toimii parhaiten. Jos on tarve linkittää LinkedInin ulkopuolelle, tee se kommenteissa, mutta älä joka julkaisun yhteydessä.

Kun satsaatte yhteisön luomiseen ja huomioitte sitoutumisen merkityksen, voitte moninkertaistaa näkyvyytenne.

Tuloksia voitte arvioida säännöllisesti mittaamalla. LinkedInin analytiikka kertoo, mikä sisältö toimii, keitä tavoitat ja mihin suuntaan yhteisönne kehittyy. Analytiikka-sivulta löytyy myös kiinnostava Kilpailijat (Competitors) -osio. Sinne voit valita valita seurattavat kilpailijat ja vertailla seuraajamääriä, julkaisutahtia ja sitoutumislukemia keskenään. Vertailu antaa ideoita ja motivoi tekemistä. Lukuja ja sivustoja vertailemalla saa vauhtia omaankin kehittämistyöhön.

5 vinkkiä toimivaan LinkedIn-tiliin

  • Tarkka kohderyhmä ja ydinviestit – mieti kenelle ja miksi puhut
  • Toistuva, johdonmukainen sisältöformaatti – rakenna rytmi, ei satunnaisuutta
  • Aktiivinen verkoston käyttö – ihmiset tekevät näkyvyyden
  • Ajoita oikein – reagoi keskusteluihin ajoissa
  • Rakenna vuorovaikutusta, älä yksinpuhelua


Lue, kuinka rakentaa B2B-ajatusjohtajuutta LinkedInissä 


Entä, miten olisi lyhytvideot Linkkarissa?  

Olethan yhteydessä meihin, jos tarvitset apua somestrategian luomiseksi, sometiliesi kehittämiseksi tai sisällöntuotantoon.